Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

O TΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΗΓΕΤΗΣ ...


ΈΦΥΓΕ Ο ΗΓΈΤΗΣ ΠΟΥ ΌΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΝΆΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Ο ΗΓΈΤΗΣ ΠΟΥ ΈΔΩΣΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΌΤΕΡΟ ΡΆΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΊΗΣΗ

Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΆΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ ΚΎΠΡΟΥ
Ο ΗΓΈΤΗΣ ΤΟΥ "ΙΣΤΟΡΙΚΟΎ ΌΧΙ" ΣΤΟ ΚΑΤΆΠΤΥΣΤΟ
ΣΧΈΔΙΟ ΑΝΑΝ


Αιωνία αυτού η μνήμηΣτις 13.08 μ.μ. χθες ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχασε την τελευταία σκληρή μάχη του με την επάρατη νόσο μια σκληρή μάχη που έδωσε με τη σεμνότητα που τον διέκρινε σε όλη τη ζωή του. Η απώλεια του Τάσσου Παπαδόπουλου αφήνει ένα τεράστιο κενό στην πολιτική ζωή της Μεγαλονήσου σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και η πολιτική παρακαταθήκη του παραμένει ζωντανή και αποτελεί σύμβολο αντίστασης και πατριωτισμού για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

«...Ελληνικέ κυπριακέ λαέ,

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, λυπούμαι ειλικρινά γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν όπως, τελικά, διαμορφώθηκε.

Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω Κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν προσδοκιών. Εναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς. Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.

Οτι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση.

Οτι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.

Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.

Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα, πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,
7 Απριλίου 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ